Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Toppa grenarna på Fikonträd

Hej Sylvia,
I höstas fick jag ett fikonträd, ca 60 cm högt som då var toppat. Det hade 5 st grenar som växt ut mellan 15 till 25 cm.

I vinter har det tappat alla löven men nu när vårsolen kommit fram har grenarna växt ut ytterligare ca 30-40 cm. Nu är jag lite rädd att fikonträdet ska brytas sönder och undrar om det går att toppa grenarna och i så fall om det är lämpligt att göra det nu och hur mycket? Jag har börjat ha den ute de dagarna vädret tillåter.

Med vänliga hälsningar,
Lena

Odla Svarar: 

Om du vill beskära, görs det nu på våren-försommaren med en vass kniv. Skulle såret läcka, kan man hålla en brinnande tändsticka intill det så stelnar vätskan.

Sylvia