Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tomater & Bönor

Åsa Lundén

Hej! Jag har ett hobbyväxthus där jag odlar tomater i camentbaljor (ca. 60 liter). Jag har även funderingar på att odla sparrisbönor. Min fråga är om jag kan samplantera dessa i samma balja? Vad jag läst tillför bönorna kväve till jorden och behöver i sig inte så mycket gödsel. Tomaterna gödslar jag med Bio Bact. Funkar det för bönorna? Kommer tomaterna få för mycket kväve?

Har även funderingar över jordärtskockor. Har tänkt att prova på detta ute på en lott. Om jag lyckas få på tag på utsäde redan nu, hur förvarar jag skockorna tills de går att gräva ner ute?

Mvh Åsa i Tollered

Odla Svarar: 

Det ska nog gå bra, men jag har inte prövat detta. Om du vill kan du ju ta en stadig plastskiva som du ställer på högkant mellan grödorna i baljan så att de liksom får en egen avdelning. Sedan kan du gödsla tomaterna utan att bönorna får för mycket av det goda.

Det finns några svar om jordärtskocka nyligen, läs gärna dessa svar här på Frågor&Svar!

Skockorna kan du förvara som du förvarar potatis, svalt och mörkt. I kylskåpets grönsakslåda, kanske?

Sylvia