Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tomat - Hundreds of Thousands

Jag har läst om att tomaten 'Hundreds of Thousands' går att odla i en ampel med 3 plantor. Men hur stor ampel behöver man för att klara det? Jag har beställt frön och ska förgro de, så jag har tid att hämta en tillräcklig stor ampel.

Linda

Odla Svarar: 

Ta i rejält, så stor du orkar hänga upp, ca 40-50 cm i diameter, om du kan lyfta den full med jord? Det finns lätta plastamplar och trådamplar som man kan fodra med mossa + plast och som inte väger så mycket. Och så finns det ampelhängare med "hiss" som man kan dra ampeln upp och ner vid behov. Fråga i större Garden Centers.

Detta med stor ampel är bra för att du ska få plats med mycket jord så att den inte torkar ut så fort. Tomater vill ju aldrig torka ut, de är törstiga av sig.

Förgro tomaterna i vanliga småkrukor först, i såjord. Skola om ett par gånger till allt större krukor med blomjord och till sist till ampeln.

Jag känner till 'Hundreds of Thousands', den ska jag också ha!

Sylvia