Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tomat, 'Dansk Export'

Hallå.
Vi har ett gäng (10 st) Dansk export plantor som nu börjar bli 2 meter höga. Ska vi klippa ner dom så att dom inte fortsätter att växa på höjden? Vi har för första gången satt paprika och en del peppar buskar så som jalapeno, piri piri cayenne. Hur höga blir buskarna? Nu är dom ca 20-30 cm. När är det dax att skörda? Behöver dom lika mycket vatten som tomaterna?

Lasse 

Odla Svarar: 

Tomater och paprika behöver framför allt värme och det har det varit snålt med. En tomatplanta som inte står i växthus får normalt 3-4 klasar som mognar. Du får räkna. Om det blir en varm höst är det lite tidigt att toppa. Paprikan blir 50-70 cm och blommar i toppen. Skörden sker när frukterna är mogna och det beror på om det blir varmt om de hinner mogna.

Göran