Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tolv Apostlar

Hej Sylvia!
Jag har två frågor:

För några somrar sedan stod min hängsparris tillfälligt utomhus i närheten av en björk och har nu några späda björkskott som växer i krukan. Vad kan jag göra med dem? Kan jag låta dem fortsätta växa inomhus och i så fall hur? Hur gör jag om jag måste plantera dem utomhus?

Min andra fråga gäller en stor växt jag har som jag förstår kallas Tolv Apostlar. Vad är det latinska namnet? För ett par år sedan blommade den (händer väldigt sällan) och jag satte de nya små skotten som nu växer på bra. Hur vanlig är växten? Är det någon idé att dela med sig på bytessidorna eller är den allmänt förekommande i många hem?

Tack för ett bra frågeforum!
Vänliga hälsningar
Hiie, Stockholm

Odla Svarar: 

Skola om björkbebisarna till egna krukor. Men det är svårt att åstadkomma "årstider" för dem inomhus, så det enklaste är om du planterar ut dem när det har blivit varmare och risken för nattfrost är förbi.

Namnet Tolv Apostlar kommer från att det sägs att den blommar först när tolv blad utvecklats. Men det stämmer inte alltid, min har blommat med vara 7 blad. Växten kallas även apostolalilja, Neomarica northiana.

Mer om den här: http://plantsdatabase.com/go/48938/

Den säljs nästan aldrig i blomsterhandeln men finns hos folk ganska allmänt, så visst kan du dela den på bytessidorna!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.