Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tips på växter!

Niclas

Hejsan! Jag har en väldigt klurig fråga. Jag har nämligen ett ställe i trädgården där jag skulle vilja ha lite mer växter eller små buskar. Problemet är att där är väldigt skuggigt och det ska stå i stor kruka som kan övervintra i denna utomhus! :) Det får gärna vara ca 30-50 cm höga ev lite till och gärna blomma så länge som möjligt... Jag har hört att det finns rosor som nu kan vara i skugga, trivs de i kruka? Eller finns det något liknande fantastiska busken, japanskt olvon med blommor och bär från vår till höst? Jag bor i Skåne. Som sagt, en väldigt svår nöt att knäcka :) Hoppas ni kan hjälpa mig! Mvh Niclas

Odla Svarar: 

Hej, 

ja det är alltid en klurig fråga om man vill att det ska blomma hela säsongen. Den enda busken som blommar från maj-frosten och tål skugga är Tok. Jag hade valt den vita eller rosa om det är skuggigt. Rosor kräver i regel mer sol för att blomma länge. Den här limevita är snygg i skugga.

https://www.odla.nu/shop/trad-buskar/prydnadsbuskar/laga-marktackande-pr...

//Anna Theorin