Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tioårigt Åkerö utan blommor

Hej, Sylvia!
Har sett flera liknande frågor, men ingen riktigt som denna. Vi planterade ett Åkeröträd för fyra år sedan. Det var enligt etiketten 6 år gammalt. Har haft äppelträd förut och tycker vi skött och beskurit detta enligt alla konstens regler. Vi har mest gödslat med häst- och kogödsel. Vi har inte hårdbeskurit det, utan tagit bort efterledsskott och inåtväxande grenar samt gallrat försiktigt.

Första året fick vi inga blommor, men Åkerö är ju ett sent träd, så vi fäste oss inte vid det. Andra året fick vi 5-6 blommor och några äpplen. Tredje året fick vi bara tre blommor och 2 äpplen. I år är det inga blommor alls! Trädet växer ca 30 cm om året och ser friskt ut. Vad är det för fel?

Åke

Odla Svarar: 

Tyvärr är det svårt att gissa vad som kan vara fel och jag är inte så väldigt duktig på äppelträdens själv, så jag föreslår att du frågar Sv. Pomologiska Sällskap http://www.svepom.se/ vad de anser om saken. Där bör de kunna svara på alla äppelfrågor.

Sylvia