Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tio år gammalt Äppelträd

Hej,
för knappt ett år sedan blev vi med hus och trädgård, dvs. vi är riktiga nybörjare. I köpet ingick ett tio år gammalt äppelträd, som stod i full blom när vi flyttade in. Men, jag tror att vi fick tre äpplen under hela hösten. Är det så att det bara blir äpplen vartannat år? Eller kan den otroliga förekomsten av bladlöss och myror påverkat skörden. Eller kan det ha blivit frysgrader någonstans på vägen. Tre teorier vi fått från olika håll, vad är det som egentligen stämmer. Till saken hör att trädet var dåligt skött, inte beskuret på 5 år, vilket nu är åtgärdat (av expert).

Snälla, vore jättetacksam för svar, så vi kanske får skörd i år.
Anette 

Odla Svarar: 

Om trädet är beskuret nu så får ni kanske vänta på större skördar ett par år till, det kan hända att många av de grenar som skulle burit äpplen försvann vid beskärningen. Men det är någonting som man måste göra.

Att det inte bar äpplen förra året kan ha berott på vartannatårs-syndromet eller så var det den dåliga konditionen. Har ni gödslat och kalkat?

Bladlöss äter blad, inte äppelkart, och myrorna var där för att mjölka bladlössen.

Om det blir mycket bladlöss även i år så spruta i första hand med vattenslangen så att de flesta ramlar av.

Hoppas på bättre tur nu!

Sylvia