Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Thujor som häck

Hej Sylvia!
Jag har lusläst allt om Thujor som häck, och jag kan inte tänka mig ett bättre val, då den är vintergrön, tät, och man får en färdig häck om man köper plantorna vid ca 80-120 cm höjd, samt att den växer ganska fort.

Ville egentligen haft Thujahäcken mot vägen som gränsar mot vår tomt, men där växer 15 björkar, och jag tror inte att thujorna skulle trivas där. Mot grannen har vi idag ingen riktig häck, och då är ju min önskan att plantera thujahäck där, det är ca 60 m. Grannen är inte på samma linje, utan är inne på gran. Det jag läst om gran, är att det växer långsamt och om man köper plantor som är ca 1 m kostar de betydligt mycket mer än thujaplantorna, som jag kan få tag på för 50-80 kr st.

Vintergrön Liguster har också varit på tapeten, men när vi insåg att det tar ca 5 år för plantan att bli ca 1 m så övergav vi den tanken.

Vet ej hur vi kan komma överens så att alla blir nöjda..... Tomten ligger i GBG, Hisingen.
Mvh Jaana

Odla svarar:

Jo du, tuja vore ett bra val. Man hittar ofta extrapriser på krukplantor hos Plantagen, Blomsterlandet etc. och då kan man få en rejäl planta för sådär 40-50 kr om man är snabb. Kolla dock att de inte är torra, tuja är mycket känslig för torka. Thuja 'Brabant' är det oftast som erbjuds och den är en bra häckplanta.

Och som sagt, man får färdigt ganska snabbt, om man planterar 3 plantor per meter... jag menar, du har en meter, du har en planta i "båda ändarna" och en i mitten... på nästa metern blir det ju 2 plantor etc. etc, om du förstår mig?

Gran växer, som du säger, långsamt och är svårare att få snygg än tuja och liguster måste byggas upp i etapper på 20 cm.

Kanske detta kan övertyga er?

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB