Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Thujor som häck

Hej Sylvia!
Jag har lusläst allt om Thujor som häck, och jag kan inte tänka mig ett bättre val, då den är vintergrön, tät, och man får en färdig häck om man köper plantorna vid ca 80-120 cm höjd, samt att den växer ganska fort.

Ville egentligen haft Thujahäcken mot vägen som gränsar mot vår tomt, men där växer 15 björkar, och jag tror inte att thujorna skulle trivas där. Mot grannen har vi idag ingen riktig häck, och då är ju min önskan att plantera thujahäck där, det är ca 60 m. Grannen är inte på samma linje, utan är inne på gran. Det jag läst om gran, är att det växer långsamt och om man köper plantor som är ca 1 m kostar de betydligt mycket mer än thujaplantorna, som jag kan få tag på för 50-80 kr st.

Vintergrön Liguster har också varit på tapeten, men när vi insåg att det tar ca 5 år för plantan att bli ca 1 m så övergav vi den tanken.

Vet ej hur vi kan komma överens så att alla blir nöjda..... Tomten ligger i GBG, Hisingen.
Mvh Jaana

Odla Svarar: 

Jo du, tuja vore ett bra val. Man hittar ofta extrapriser på krukplantor hos Plantagen, Blomsterlandet etc. och då kan man få en rejäl planta för sådär 40-50 kr om man är snabb. Kolla dock att de inte är torra, tuja är mycket känslig för torka. Thuja 'Brabant' är det oftast som erbjuds och den är en bra häckplanta.

Och som sagt, man får färdigt ganska snabbt, om man planterar 3 plantor per meter... jag menar, du har en meter, du har en planta i "båda ändarna" och en i mitten... på nästa metern blir det ju 2 plantor etc. etc, om du förstår mig?

Gran växer, som du säger, långsamt och är svårare att få snygg än tuja och liguster måste byggas upp i etapper på 20 cm.

Kanske detta kan övertyga er?

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.