Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Thuja Smaragd

Hej!
Har surfat runt hos er och på nätet länge för att finna svar.

För 2 år sedan planterade vi en Thuja smaragd häck med krukodlade plantor som var ca 80-90 cm höga. Vet inte varför, men av någon anledning planterade vi nog dem lite för tätt och snarare tryckte ihop dem lite så de kom nära varandra.

Idag är häcken grön och fin och de har växt lite men vi får för oss att de säkert kunnat växt mer om vi inte satte ihop den så mycket som vi gjorde.

När man öppnar mellan kvistarna är det många bruna och döda kvistar längst ner, men inget man ser om man inte rör häcken.

Mina frågor är, bör vi plantera om hela häcken och göra lite mer utrymme emellan plantorna och om vi rensar bort det bruna kommer det växa ut nytt?

Kan man göra det nu i början på maj?

Är så tacksam för svar då jag inte vet hur vi ska göra!
Tack för en i övrigt väldigt bra sida!
Mvh Ulrika

Odla Svarar: 

Det är svårt att åtgärda detta i efterskott, eftersom de grenar som är bruna emellan, kommer INTE att blir gröna igen! De har helt enkelt dött pga. ljusbrist.

Hur illa är det egentligen? Alltså, hur tätt har ni planterat dem? Jag funderar på om det vore möjligt att ta bort varannan planta, så kommer de bruna att synas då eller sitter de ändå så nära att de växer snart ihop igen... svårt att veta utan att se det. Det är svårt för mig att komma med förslag utan att kunna titta på det hela.

Mitt förslag är därför att ni, om ni skulle behöva åtgärda några träd också, tar dit en arborist. Det är en yrkesman som är utbildat på att klippa och vårda träd/buskar och skall kunna besiktiga häcken också och säga vad som är bäst att göra. Arborister hittar man på Gula sidorna under detta rubrik alt. under Trädvård.

Sylvia