Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Thuja, plantering

Hej Sylvia,
vi köpte en thuja smaragd för en vecka sedan och skall nu till att plantera den vid vårt sommarställe i Helsingborg. Plantorna är ca 1m höga och står i kruka.

Min fråga är hur man bäst går till väga med tanke på att vi bor en bit där ifrån och inte har möjlighet att vattna regelbundet: Skall man lägga i gödsel? Går det bra med bra matjord? m.m. m.m.. Som du förstår är frågorna många men hoppas på svar då jag vill ge min thuja de bästa förutsättningarna...

Johan

Odla Svarar: 

Gräv ett dike på ca 50 x 50 cm och så långt du avser plantera plantor. Lägg fingrus/sand på botten, sedan bra matjord utan ogräs men ingen gödsel i samband med plantering, det ger du på våren.
Låt plantorna stå i vatten och dra någon timme innan du planterar. Plantera med ca 1 m mellanrum och vattna rejält. Täck med barkmylla e.d. Lägg ev. en droppslang kopplad till enkel bevattningsautomatik över, så att de inte torkar ut, de är nämligen väldigt känsliga mot torka särskilt när de är nyplanterade. Täck mot stark vårsol på vårvintern, det finns skuggväv att köpa.

Sylvia