Thuja häck gulbrun

Mathias Wilson

Hej.
Vi planterade en thuja brabant häck i våras. Och nu i oktober-november är den alldeles gulbrun i färgen. Den har i övrigt växt ca 10cm i sommar. Den står på en blåsig plats, jag undrar om det kan vara problemet. Grannen har samma slags häck och vi planterade samtidigt, deras häck ser likadan ut förutom en del som står på en äldre gräsmatta. Där är den nog gulaktig också, men betydligt bättre iskick. Bifogar bild av vår häck

Odla Svarar: 

Hej,
bilden är inte så bra eftersom jag inte kan se en närbild av barren, är barren vissna? Skicka gärna en bild till.
En thuja växer ungefär tio cm per år så det är helt i sin ordning. Har ni vattnat den i sommar? Thujor är vattenälskande växter och speciellt vid nyplantering krävs enorma mängder vatten. Sen ser det ut som en relativt ny tomt, har det gått en del tunga maskiner på marken innan ni planterade? Det kan vara så att ni inte grävt ett tillräckligt djupt dike och luckrat upp jorden ordentligt innan. Det gör att jorden under är helt packad och varken vatten eller syre kommer igenom.
Om ni tror att den är vissen hade jag reklamerat häcken. Men skicka gärna en bild till först. Av det lilla jag ser så ser det inte så bra ut, tyvärr.
//Anna Theorin