Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Thuja

ThujaHej Sylvia!
I min trädgård (Ekerö/Färingsö. Stockholms län) står det fantastiska träd i allé upp mot huset. De är säkert 6-8m höga. Troligtvis planterade någon gång på 50-talet av dåvarande ägare. Ägaren innan mig trodde det var någon typ av Cypress. Jag kan tänka mig att det är någon slags enorm Thuja...

Förra året gulnade en av stammarna i ett av träden för att sedan bli helt brunt och torrt. I år har ytterligare en stam på samma träd börjat gulna. Kan jag göra något?

Vad beror det på? Sprider det sig till övriga träd i allén (8st. 4 på varje sida) Träden är så magnifika och gör hela tomten till något särskilt jag önskar verkligen att du har något råd att ge. Eller om du vet vart jag kan vända mig.

Bifogar nyligen tagna bilder.
Tack på förhand!
Sara

Odla Svarar: 

Jag tror att det kan vara fråga om tjälskador, dvs. tujan har saknat vatten under vintern och på våren när solen gassar på den, torkar den när den inte har något vatten i reserv. Denna skada är vanlig på solsidan av växterna.

För du har väl kollat då det inte finns rötsvampar i basen eller löss på grenarna?

Om du vill ha en expert som kommer och tittar och åtgärdar den år sig, så kan du t.ex. ringa till Trädmästarna, http://www.tradmastarna.se/.

Sylvia