Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Terrarium

Hej,
har ett terrarium för ödlor. Vad kan man ha för växter i det som inte är giftiga. Helst frukt eller grönsaker. Det är varmt i sand/jorden ca 30 grader terrariumet är 2m högt & två meter brett.

Tack för svar
Uffe

Odla Svarar: 

Det är inte så lätt att ha växter i en ödleterrarium, dels för att det är så varmt, dels för att den hela tiden måste hållas ren och torr. Allt som smutsas ner med avföring eller urin måste rengöras eller bytas ut, det gäller ju även växter, så det är inte så lätt att göra.

Så det är kanske enklast att arrangera den med tanke på att den ska vara lätt att rengöra, alltså bör den hellre vara funktionell än vacker! Arrangera med lättvättade stenar, en stor fruktträdsgren att klättra på, barkbitar att gömma sig under e.d.

Men om du vill, kan du ha t.ex. kravodlade salladsväxter från matbutiken, sådana som växer i egna krukor. Ha dem stående på ett fat som gör det lättare att vattna. Ha sten runtom och på (så ödlan inte gräver i krukjorden) som man sedan täcker delvis med sanden men så att krukan lätt kan lyftas ut eller bytas mot ny när man städar. Värmen kan dock vara ett aber, plantera inget i närheten av elementet.

Fler växtförslag finns t.ex. här, då det är svårt för mig att komma med något så jag inte vet vilka ödlor du har.
http://www.repti.net/repti2/index.php?MODULE=Fact&PAGE=2&ID=60

Sylvia