Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Taxus x media 'Hilli'

Var på plantskolan och tänkte köpa en idegran 'Hilli' för plantering nu. Vi bor i zon V. Granarna var bruna och matta och inte glansigt gröna som jag föreställt mig. Är det så att de blir bruna under vintern eller är plantskolans exemplar dåliga?

/Katarina

Odla Svarar: 

Det låter oroväckande... den ska inte vara brun och glanslös! Men på vårvintern kan den få "solbränna" om man inte vattnat ordentligt och inte skyddar den mot vårsolen och den är torr, den kan drabbas av s k frystorka.

Känns barren torra och ramlar av lätt så tycker jag att du ska byta! Hur som helst, så är vintergröna växter bättre att plantera på våren, då får de sommaren på sig att etablera sig. Särskilt viktigt norrut!

Sylvia