Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

För tätt

Hej,
Planterade en ligusterhäck (vintergrön) för 3 år sedan. Den har kommit upp riktigt fint. Jag satte avsiktligt plantorna tätare än vad som angavs för att verkligen få häcken tät. När häcken nu börjar komma upp så är jag orolig för att jag kan ha satt plantorna för tätt och att det kan hämma fortsatt växt. Finns det en risk för det? Vad kan man i så fall göra....gallra?

Mvh / Jerker

Odla Svarar: 

Jo, man kan faktiskt sätta plantorna för tätt, de får inte plats att utvecklas som de skulle då rötterna inte får plats att växa.

I nödfall får man faktiskt gallra om det ser ut att de växer in i varandra och växer svaga skott, men då är risken uppenbar att man skadar de plantorna som skulle stå kvar. Så det är alltid bäst att följa råden från början!

Sylvia