Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tallar

TallarHej Sylvia
Tack för ditt svar i går om Bergstallen, ska se vilken sort som passar bäst.

Nu till min nya fråga:
Den platsen där de gamla fina tallarna står hade jag från början tänkt att bara låta vara. Men jag har varit tvungen att låta tunga maskiner köra där. Jag antar att dom har packat marken, i alla fall har det varit väldigt blött där i vinter.

Jag tänker mig nu att fylla upp lite med bra jord och så gräs, för att få en "riktig" gräsmatta. Eftersom tallarna står lite högre än omgivande marken har jag tänkt att det skulle gå bra att fylla upp till stammens början. Efter att ha läst träden om tallar är jag nu lite osäker. Täpper jag till om rötterna om jag fyller upp, så att inte tallarna mår bra? Kan jag fylla lite mindre än jag tänkt från början kanske? Bifogar bilder.

Tacksam för svar
Hälsningar Monika

Odla Svarar: 

Du kan fylla upp mem inte fram till tallarna. De har ytliga rötter som inte vill bli begravda för djupt, så låt bli att fylla på ett område som minst är lika brett som kronan är vid.

Du kan fylla så att du trappar ner fyllningen gradvis och slutar innan du kommer fram till tallarna.

Om tunga maskiner har kört där så kanske kan du försöka lufta det först genom att köra ett grep eller spett i marken där vatten står. Men akta rötterna...

Sylvia