Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tåliga Pelargonier

Hej Sylvia!
Tack för svaret vad gäller mina pelargonior!

Du undrade hur varmt pelargoniorna har stått under vintern. Jag ställde upp dem på övervåningen alldeles intill ett fönster i vårt hus, där det är vanlig rumstemperatur, alltså 20 grader ungefär. Jag vet att de skall stå svalt, men jag har ingen annanstans att förvara dem. Vi har ingen källare i huset.

När jag klippte ner dem var det fortfarande gröna blad på dem, men naturligtvis väldigt gängliga. Det är väl bara att hoppas, antar jag. Pelargonier brukar ju vara rätt tåliga, men de kanske har stått för varmt under vintervilan. Det återstår att se. Vad tror du?

Hälsningar
Sonja Olsson

Odla Svarar: 

Ja, då låter det som om allt är OK. När du nu har klippt ner och planterat om, behöver de mycket ljus och normalt vattning och senare även gödning.

Det tar nu någon vecka tills de har nya friska blad igen. De bortklippta topparna, även om de är gängliga, kan du använda som sticklingar. Rotar sig i vatten.

Sylvia