Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Täcka plintgrunden

Täcka plintgrundenHej
Vi har just köpt en sommarstuga som står på ca 20-40 cm höga plintar, och vi vill dölja dessa plintar med en växt. Framför plintarna finns det en rad som fungerar som en vanlig rabatt, men kan man odla en snabbväxande häck just framför plintarna som täcker dessa och sen odla rabatt framför den?

Min fråga är alltså, vilka häckar/alternativt blommor kan vi odla som täcker plintgrunden (helst under hela året, och får inte vara för dyra) samt vilka blommor /växter passar att plantera framför dessa?

MVH
Sofia

Odla svarar:

En idé vore ju att göra en liggande "spaljé" utmed hela grunden, och som också täcker plintarna, spaljén fäster alltså i dessa i hörnen. Sedan kan man ha en rabatt med vilka blommor man tycker om framför det hela och inte behöver dölja just plintarna. Se mitt enkla skiss!

Alternativt ha en låg häck av t.ex. buxbom framför det hela, och framför häcken sedan en lägre rabatt med blommor. Buxbom är tyvärr inte så snabbväxande, men man kan köpa färdiga plantor i kruka som är ganska stora redan. Man kan också använda tuja av någon låg sort istället för buxbom, t.ex. Thuja 'Danica' som är rund och bullig.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB