Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ta ner Idegranar

Hej!
Vi har flyttat till ett hus som har två fina idegranar utanför köksfönstret. Problemet är att den ena står mitt framför fönstret, vilket gör att det blir väldigt mörkt inne! Dessutom ser vi ju inte ut. Kan man ta ner den minst en halvmeter utan att den blir förstörd och det ser konstigt ut? Vilken tid skall man göra detta? Idegranarna är runda i formen.

Tacksam för svar
Hälsningar Ewa

Odla Svarar: 

Idegranar tål beskärning bra, så om ni skulle försöker forma till en ny boll som är lite lägre? Viktigt är dock att det finns aktiva, gröna kvistar under (innanför) beskärningsstället. I början kan det se lite konstigt ut men när det börjar komma nya skott som i sin tur formas så att de passar in i formen så ska det så småningom bli bra. Du kan klippa den antingen på våren april-maj eller nu i september.

Sylvia