Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ta in kvistar

Jag har läst din artikel där du bl.a. berättar om att ta in kvistar för att driva fram späda blad och eventuella blommor. Men kan du tipsa om hur lång tid det tar för olika sorter att utvecklas inomhus?

Anledningen till att jag frågar är att jag skulle vilja dekorera med dem till en fest i mitten på mars och alltså vill ha framme lagom drivna kvistar tills dess.

Om nu inte våren fortsätter att rusa på så här så att allt är framme tills dess i alla fall ;-)

Katarina

Odla Svarar: 

Jo du, det är inte det lättaste att svara på, jag har faktiskt inte gjort anteckningar. Skulle kanske göra en liten lista...

Det har dock att göra med hur långt de har kommit utomhus. Om de ser "sprickfärdiga" ut redan ute så tar det bara några dagar för dem att slå ut.

Men det finns "säkra kort": forsythia slår i regel ut på ca. 1 vecka, björk tar dryga veckan på sig, fruktträden brukar ta ca. 2 veckor tills blommorna slår ut.

Om det skulle se ut att de slår ut "för tidigt" så kan du försöka bromsa det genom att ställa dem ute (om det är plusgrader, de får inte frysa!) eller kallt i övrigt, så det bromsar utvecklingen lite.

Det bästa är att du tar in kvistar med ca. 1 veckas mellanrum och hoppas på att någon omgång är just lagom då.

Sylvia