Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ta fram övervintrade växter

Sara

Hej!

Jag tog i höstas in mina rosor som jag har i stora krukor i vårat förråd där de stått över vintern. Är det dags att ta fram dem nu?

Bör jag plantera om dem i krukorna med ny jord? Hur mycket ska jag vattna dem? Beskära dem? Tacksam för svar!

Odla Svarar: 

Hej!

Du kan börja träna dem för utelivet. Ta ut dem under dagen om det är plusgrader, ta in igen om det inte är säkert med plusgrader även under natten. Fortsätt så tilsl de kan stå ute hela dygnet när frostrisken är förbi. 

Om du har haft rosorna i samma jord ett par år, så är det bra att ge dem ny jord. Men du bör inte störa rötterna nu när de just ska till att växa, utan gör så att du tar en lite större kruka, lägger ny rosjord på botten, lyfter upp rosen ur den gamla kruan och plockar försiktigt bort en del jord på ytan och där den lossnar lätt. Plantera sedan hela rotkokan i den nya krukan och ös på nytt jord runtom.

Med vänlig hälsning

Sylvia