Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ta bort Vass

Hejsan,
jag undrar om det går att ta bort vass på något annat sätt än att kväva den genom att sätta en duk och sand på? Jag har hört att om man håller på att klippa vassen under vattenytan ett par år så kan man lyckas. Tror du att man kan bli av med vass genom att klippa den på isen på vintern?

Olle

Odla Svarar: 

Det är så in i vassen jobbigt! Men vissa envisa har lyckats genom att slå vassen under vattenytan på sommaren upprepade gånger, så att det kommer in vatten i de växande rören. Vattnet rinner sen in i roten som förhoppningsvis ruttnar. Men det gäller alltså att vara envis. Man kan också försöka med duk och sand, eller så får man muddra! Ansning av vassruggen vintertid ger mindre näring åt de nya växande skotten på våren men undanröjer nog inte problemet särskilt mycket. Tror det också finns/fanns ett Roundup-liknande vassgift men är inte säker på om det längre är tillåtet? Men hör med kommunens miljöenhet, de kanske har fler tips?

Sylvia