Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ta bort gräsmatta

Hej. Har hur mycket gräs/mossmatta som helst och är trött på att klippa denna. Vad är alternativet? Var hittar jag tips och råd?

Maissan

Odla svarar:

Hej Maissan! Gräsmatta är något av det mest skötselintensiva du kan ha så jag förstår din tanke. Det är dock lite svårt att råda dig då jag inte har någon uppfattning om hur stor yta det rör sig om. Själv har jag endast en pytteliten gräsmatta i en fin form kvar. Resten är planteringar, gångar, uteplatser, pergola, liten damm mm. Kanske passar det dig också. Ta i så fall gärna hjälp av en välutbildad trädgårdsdesigner som kan råda dig om formgivning, anläggning och växtval så det blir lättskött och vackert. På så sätt slipper du göra alla misstag och spar på både pengar och frustration.

Rör det sig om större ytor kanske du kan låta gräset växa högt på en större del och plantera en fruktlund eller t.ex. prydnadskörsbär (om du inte vill ha fallfrukt) i den högvuxna gräsytan. Du slår gräset 1-2 ggr/säsong. Man kan göra tillägg av klippta gångar som blir så breda som gräsklipparen är. Kanske kan du spara en del närmast huset där du orkar hålla gräsmattan fin och välklippt.

Lycka till! / Karin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB