Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ta bort ett stort träd

Hej!
Vi har ett stort träd i ena hörnet av våran tomt, vet tyvärr inte vad det är för trädsort men den är väldigt hög och yvig, det kommer svarta bär på den och blommar vita blommor på sommaren ett kort tag.

Jag skulle vilja ta bort det trädet helt och undrar om man kan såga/hugga osv. ner det utan att ta bort rötterna eller växer det upp igen då?

Kan man kanske bara kapa av de rötter man ser eller dör trädet när man sågat ner det?

Har läst om att man kan hyra någon som tar bort stubben och allt, någon aning vad det kan tänkas kosta och kommer delar av gräsmattan bli förstörd?

mvh
Josefin

Odla Svarar: 

Det kanske är en hägg?

Men vilket det än är, så kan du såga ner den och slå in en Ecoplug http://www.ecoplug.se/ i stubben som gör att rötterna dör - förhoppningsvis.

Eller så kan du hyra en stubbfräsare, ev. med förare, som tar bort stubben mekaniskt. Visst blir det lite skador i gräsmattan men det går ju att åtgärda eller rent av göra en rabatt på platsen!

Sylvia