Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syrenskott

Jag har ett gammalt syrenträd, vilket sätter många skott i gräsmattan runt omkring. Nu undrar jag om det går att lägga några lager svart markduk med ev. grus ovanpå för att hindra rotskotten att växa eller är det bara att gräva som gäller?

Maud

Odla Svarar: 

Om du lägger en duk så kväver du även gräsmattan där. Men om det inte gör något så visst kan du omringa trädet med markduk och lägga t.ex. dansk sjösten e.d. ovanpå. Tänk på att det måste vara luftigt så att rötterna inte kvävs. Det måste också vara fritt runt stammen, så att denna inte murknar.

Annars är det enklaste att köra ofta med gräsklipparen så att ev. syrenskott försvinner redan som små. De kan visserligen lämna vassa stumpar som man trampar på om man går barfota, så om det är ett problem, är det bäst att gräva upp skotten allt eftersom.

Sylvia