Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syrenhäck

Vi har en syrenhäck runt nästan 1000kvm tomt. Den har växt sig hög men gles. Detta är i skåne (sommarboende). Eftersom vi bara är där några gånger på vår och en gång på hösten, sköts inte häcken så bra! Kan vi klippa ner den till ca 1m eller mer och få den tät? I så fall när är bäst!

MVH Susanne

Odla Svarar: 

Ni kan klippa ner den till ca. 20-30 cm och "börja om", den tätnar sig allt eftersom.

Om ni istället vill ändå ha insynsskydd så klipp ner alla gamla grenarna nu och låt de unga vara och blomma. Klipp med några års mellanrum bort en del av de grenar som blivit gamla och risiga, så att häcken tätnar sig med tiden.

Sylvia