Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Syrenhäck

Vi har en hög syrenhäck som vi låtit växa alldeles för hög beroende på att vi vill ha den som insynsskydd mot en starkt trafikerad väg. Resultatet har blivit att den bitvis har långa kala stammar med en ruska blad upptill. Dom stammarna viker sig mot marken nu. Inte så fint och inget insynsskydd heller. Vi förstår att ett alternativ (kanske det bästa) är att kapa hela häcken vid marken. Det vill vi helst inte.

Kan vi göra något annat. T.ex. kapa insidan eller utsidan av häcken i år och den andra halvan nästa år. Hur nära marken måste den kapas? När bör eller ska den kapas? Vi är öppna för alla förslag som kan göra att vi så snabbt som möjligt får en tätt insynsskydd.

Snälla ge oss ett svar om hur vi ska göra!!!
Eva

Odla svarar:

Jo då, ni kan göra på två sätt:

  • Glesa ut dem successivt under några år genom att skära bort de äldsta och risigaste grenarna först, nästa år tar man några till och tillåter några nya rotskott att växa upp istället. Man fortsätter så tills man har förnyat hela häcken. Om man istället mejar ner hela busken på en gång, resulterar det i en mycket kraftig rotskottbildning som ändå måste glesas och man får vänta längre på blomningen.

  • Totalkapning av insidan eller utsidan i år och den andra sidan när de nya skotten börjar täcka så där lagom. Kanske inte ännu nästa år utan om 2-3 år.

    Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB