Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syrenerna växer inte

Hösten 2003 grävde jag upp en gammal syrenäck, men tog vara på ett antal rotskott som jag planterade på nytt, ett par meter från där de vuxit tidigare. Sedan dess har det kommit blad varje år, så de har överlevt - men inte vuxit en centimeter, knappt! Jag har prövat att ge gödning, och vattnat, men det ger inget resultat.

På andra ställen i trädgården kämpar jag mot syrener som växer så fort att man inte hinner med, men där jag vill att de ska växa, där händer inget. Är det bara för att de retas, eller gör jag nåt fel? När snön försvinner tänkte jag pröva att klippa ner häcken, för att se om det kan stimulera växtkraften. Är det klokt?

Markus

Odla Svarar: 

Jadå, de retas bara! :-)
Detta fenomen att nyplanterade syrener tjurar en tid är välkänt. Så om du klipper ner dem så kanske de blir skraja och sätter igång att växa. Pröva!

Sylvia