Svinmålla

Eva

Hej! Mitt namn är Eva - en förvivlad Eva...

För två år sen köpte vi ett hus med en gammal trädgård, i April i år tog vi in en firma som anlade en helt ny tomt d.v.s schaktade bort all gammal jord, gräsmatta, och alla gamla buskar.

Därefter fick vi ny jord, vi frågade speciellt om det var "gräsmattejord" och vi fick till svar att vi skulle få jättefin jord av hög kvalité'. Vi sådde därefter själva gräsfrön och plantera flera olika Perenner, buskar, köksträdgård och ett plommonträd

Nu när det gått fem veckor så formligen BADAR vår tomt i Svinmålla!!!! Vi har den precis överallt där ny jord har lagts, alltså det har inte kommit från gräsfröna eftersom Svinmålla finns i Trädgårds och blomland där vi inte sått några gräsfrön utan den MÅSTE ha kommit med jorden, jag är SÅ förtvivlat ledsen, jag var så stolt och GLAD över min tomt, men nu har det förbytts i förtvivlan, så min fråga är VAD finns att göra? Kommer den att dö ut? Det är såna ENORMA mängder så det är omöjligt att rensa bort!

Jag blir jättetacksam om jag kan få svar!

Vänliga Hälsningar Eva

Odla Svarar: 

Hej Eva! Jag tror att jag kan trösta Dig i Ditt elände. Svinmålla är inte något problem i gräsmattan. Den dör så fort Du börjar klippa gräset. Den tål inte ständig nerskärning. Svinmållefrö i jorden kan just betyda att den har en god kvalité. Det betyder i alla fall att den innehåller kväve.

I rabatter kan Du rensa bort den ganska enkelt. Den har ytliga rötter. Använd ogräsjärn.

MVH Jankov