Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svarta prickar på passionsblomma

Fick ett skott från en bekant av något jag tror är en passionsblomma. Blomman verkar trivas bra och får nya fina, klibbiga blad. Den har "tentakler" den snurrar fast överallt.

Nu till problemet. Den har fått en massa svarta prickar på bladen. På vissa av bladen finns torkade små partier i övrigt gulnar bladet och faller av. Det går att torka bort prickarna hjälpligt men det är alldeles för många blad för att lyckas med den metoden. Har prövat provado +, pyrex och gul såpa, inget hjälper. Vad är det och hur ska jag få bort dem?

Eva

Odla Svarar: 

Låter som trips och dess larver. De gynnas av varma och torra förhållanden, varför du kan pröva att sänka värmen och spraya växten ofta med vatten. Du kan också duscha den med svalt vatten så att du får bort de flesta krypen.

Och ge inte upp med Provado, kör pinnar i jorden och fortsätt att spraya tills pinnarna har hunnit komma igång (läs på förpackningen).

Sylvia