Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svarta prickar

Hej Sylvia.
Vi har en ligusterhäck runt halva vårt hus ca: 75 meter. Vi planterade den för 5 år sedan och den har växt bra. Men förra året fick den massa svarta prickar på bladen, som oljefläckar. Efter ett tag blir det hål i bladen och dom ser inte bra ut, i år är det samma visa. Mer eller mindre över hela häcken. Vi försökte rensa bort alla bladen i våras och jordförbättra med grus och täckbark (efter ett tips från en trädgårdsexpert). Vad skall man göra?

Thomas

Odla Svarar: 

Det är nog ett angrepp av svampen Cercoseptoria ligustrum, som är mycket vanlig på liguster. Fläckarna är gråbruna/svarta med en purpurfärgad kant. Bladet gulnar sedan snabbt och faller av i förtid. Ta bort bladen som fallit ner och bränn dem för att minska spridningen till nästa säsong.

Sylvia