Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svarta löss

Hej!!
Har odlat krasse i balkonglåda några år och fått dem stora och fina utan problem. Men fick nu se att den ena var full med svarta löss. En del var kring stjälkarna närmast bladen och en del vid stammen ner mot roten. Det var även en samling vid några vissna blad mot balkonglådan. Den andra hade några få enstaka på sig. Jag har aldrig varit med tidigare om att krasse fått löss.

I balkonglådan finns det även lobelia och tagetes som inte har blivit angripna, krassen står på var sin sida om de andra blommorna.

Var kommer dessa ifrån? Hur får jag på bästa sätt bort dem??!?! Har klippt bort de väst angripna bladen men det finns ju alltid en del kvar här och var.

Snälla hjälp mig!
MVH
Cecilia

Odla Svarar: 

Lössen kommer flygande, en del av honorna har vingar. Och så får de massor av "barn" inom kort.

Börja med att spruta med såpsprit (från handeln) eller gör själv: 1 dl grönsåpa, 1 liter vatten, 1-2 msk rödsprit.

Hjälper det inte så köp Provado-spray eller något pyrethrum-preparat.

Sylvia