Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svart hus

Jag har ett nybyggt hus där tomten är under planering. Jag har så svårt att tänka mig hur växter/blommor i olika färger passar mitt hus. Det är falusvart med ockragula detaljer som fönster, takutsprång etc. Har dessutom allmogeblå ytterdörrar.

Jag är väldigt förtjust i silverfärger, de riktiga blodröda/svarta växter som finns men även grönt i dess olika nyanser. Dessvärre har jag svårare för gult. (jag har således inte valt den ockragula själv).

Har du något förslag på vilka färger jag bör/kan hålla mig till för att det inte ska bli kulörkaos :-)

Tusen tack för hjälpen!
Jessica trädgårdsnybörjaren

Odla Svarar: 

Oj då, det var inte den lättaste färgen! Kan ni inte måla om det okragula, till något mer "passande"? Samma blåa som dörren? Vitt?

Om det inte går, så kan du ta en annan nyans av gult, inte okragult. Varför inte ljuvligt månskensgult som bleknar mot vitt i kombination med just silvriga och gråblåa blad? Och så kan du kombinera med den allmogeblåa färgen som går över till silvriga, ljuslila toner. Men ta inte rött i detta kombination, det blir för rörigt. Om du absolut vill ha rött, gör en egen rabatt för den färgen så att den inte står mot de andra färgerna. Även här kan kombinationsfärgen vara silver och blekgult. Och glöm inte alla buskar som har silvriga, purpurröda och ljusgula blad!! Allt behöver inte blomma!

Vad tror du om det?
Sylvia