Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svampsjukdom

Min Clematis har säckat ihop. Det började med att bladen, även de nya skrumpnar ihop. Detta har även drabbat ett par av mina andra innekrukväxter som stått på samma lilla område på min innebalkong. Jag tänkte på bladröta och har grävt upp plantan ur urnan för att helt byta jord och ev. desinfektera urnan. Då hittade jag massor av små gula kulor nästan lika stora som softairgunkulor. När jag trycker på dessa knäcks de som ägg.

Är jag på rätt väg med den sanering jag gör eller ska jag göra ytterliggare insatser för min växt. Jag har för övrigt haft den i snart 4 år och övervintrar den på inne balkongen och klipper ner den tidig vår.

Mvh Anna

Odla Svarar: 

Antingen är det snigelägg eller så är det näringskulor. De liknar varandra mycket men näringskulor är "torra", medan snigelägg är fuktiga. Man kan känna skillnaden om man prövar med tungan på en sådan kula: är de salta så är det näringskulor.

Men om nu plantan har säckat ihop så kan det också vara klematisvissnessjuka eller mjöldagg, svårt att veta utan att se den. Ofta uppträder olika sjukdomar och skadedjur samtidigt på en försvagad planta. Du kan självklart desinficera den och plantera om i ny jord.

Sylvia