Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svampar i gräsmattan

Hej Sylvia
jag hoppas at du kan hjälpa mig med denna fråga.

Vi får upp en massa olika svampar i vår gräsmatta under sensommaren. De växer upp intill en Bokhäck på skuggsidan. Det är flera olika sorter men jag kan inte avgöra vilka sorter det är. Problemet är att min dotter på 2,5 år har börjat att intressera sig för dem, jag är rädd för att det ska vara några giftiga sorter. Vi har gott om sniglar men jag har aldrig sett något svamp angripen av dem.

Det vi tvingas till är idag att plocka alla svampar vi ser innan vi släpper ut dottern. Vilket bara har gjort svamparna ännu mer intressanta för henne. Finns det något sätt att bli av med oönskade svampar?

Hoppas på svar
Mats

Odla Svarar: 

Tyvärr är det jättesvårt att bli av med etablerade svampar, de har ju myceliet under jorden och det kan vara mycket omfattande. Nu brukar dessa svampar vanligen vara honungs- och nejlikborstskivlingar och de är inte så farliga, men risken finns att där även finns giftiga spindelskivningar!

Ni kan förstås pröva med svampmedel som finns att köpa i handeln eller pröva med Atamon-vatten (flytande konserveringsmedel man använder till sylt och saft!) men det är inte säkert att det hjälper. Så tyvärr får ni plocka så länge det inte går att förklara för dottern att man inte stoppar i sig något från naturen om inte mamma och pappa ger lov.

Sylvia