Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svamp på vinbärsbuskar

Hej!
Sedan två år har jag en gammal tomt med ett par gamla röda vinbärsbuskar. Dessa har drabbats av någon sorts svamp som ser ut som ticka till formen. Mängder av bruna, ca 10 cm stora utväxter har täckt basen av buskarna. Jag har utfört sedvanlig gallring och buskarna har gett skörd de senaste åren men vad är detta? Jag är rädd att det ska sprida sig till andra bär och fruktträd så jag bröt nyligen bort det mesta av angreppen men kanske var det fel? Hur ska jag sköta dem?

Hälsningar Karin

Odla Svarar: 

Det verkar vara en gammal buske och den är troligen helt smittad av svamp som inte går att bekämpa. Kanske dags att förnya buskarna med resistenta sorter.

Göran