Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svamp i våra rabatter

Varje höst växer det upp svampar här och där i våra rabatter. I den rabatt där vi bland annat har bärbuskar och frukträd, är det just nu alldeles gult på marken. Men också i andra rabatter frodas svamparna. Vad beror det på att vi får så mycket svamp? Är det skadligt för övriga växter? Vad ska vi göra för att få bort den höstliga svampmattan?

Britt-Louise

Odla Svarar: 

Tvärtom. Det är bra att det växer svamp. De flesta växter lever i symbios med svampar. Rötter och svampmycel är sammanvuxna i en s.k- mycorriza. Svamparna ger växterna näring och vatten och får i utbyte socker. Så du får stå ut med svamparnas fruktkroppar nu på eftersommaren och hösten. Du kan ändå inte göra något åt det. Tänk på det värdefulla mycelet som finns under jord.

Göran