Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Svamp i körsbärsträd

Svamp i körsbärsträdHej Sylvia!
Jag läser ofta dina artiklar och reportage samt dina svar på frågorna på "odla.nu" ´s hemsida. Därför vänder jag mig till dig och hoppas att du kan svara även på min fråga.

Vad är det som bosatt sig i min sons vackra körsbärsträd? Se bif bilder. Det ser ut som en träartad svamp som satt sig i barksprickorna. Kan vi göra något för att bli av med det eller tar det död på trädet? Trädet står i Rosersberg, norr om Stockholm.

Om vi måste ta bort det kan vi då plantera ett nytt träd på samma ställe? Kan man förhindra barksprickor?

Hälsningar Märta i Piteå

Odla Svarar: 

Det är någon sorts ticka, men tyvärr omöjligt för mig att avgöra vilken ticka som angripit körsbärsträdet. Tickan har säkert funnits där i många år redan och tillhör de naturliga rötsvampar som gör att alla träd förr eller senare bryts ner och dör. Det finns med andra ord inget att göra.

Sylvia