Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Surkörsbär

SurkörsbärHar ett gammalt körsbärsträd som sedan ett par år fått en ny uppåtgående stam som kommit ut längst ner på den gamla stammen, är det ide att såga ner den gamla stammen och på så vis förnya, eller ska jag helt enkelt ta bort den nya biten, den går parallellt med den gamla stammen?

Mikael

Odla Svarar: 

Den skulle gå bra att förnya på det sättet du säger. Men du får titta noga först så att inte den nya stammen kommer från roten, för i så fall kan den vara ett rotskott, om trädet är ympat. Då får du inte samma körsbär på den nya.

Men eftersom man ändå inte ska såga kärnfrukter nu på våren, de blöder kraftigt, så kanske du får se under sommaren vad det blir för körsbär på den nya och så tar du bort den gamla på hösten när du har sett att det blir likadana.

Sylvia