Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stort ex av Paradisträd

Jag har fått ta över ett ganska stort ex av paradisträd av en flyttande granne som var på väg att slänga växten. Nu är den tyvärr väldigt hängig och grenarna klarar inte att stå upprätta själva. Jag tror att den varit utsatt för extrem torka, för jorden var som torrt snus, men den kanske är köldskadad? Jag har planterat om den och låtit den stå i en hink och suga vatten. Men jag vet inte vad som är det bästa för den, har du någon aning?

Julijana 

Odla Svarar: 

Paradisträd är en suckulent tuffing, så jag tror nog att den repar sig nu när du har tagit hand om den, såvida den verkligen inte är köldskadad. Vänta ett tag nu med att vattna den eftersom den fick så mycket vatten på en gång. Det kan hända att en del av grenarna vissnar, men du kan klippa bort sådana grenar och hoppas att det kommer nya från stammen eller nerifrån. Så mitt råd just nu blir att vänta och se.

Sylvia