Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stora cypresser

Hej,
har fått två stora cypresser ca 3m höga som står i krukor som är ca 1,5*1.5 m men har även rötter som gått ner i backen igenom krukan. Dom är nu flyttade så dom står ovan jord med krukan och stort rotsystem med jord.

Kan jag gräva ner dom nu eller måste jag vänta till våren?

Vill helst få ner dom nu medans jag kan köra med maskin på gräsmattan. Hur ska man förbereda jorden? Ska man vattna?

MVH Daniel

Odla Svarar: 

Gräv ner dom om du inte har tjäle, det är bättre än att rötterna ligger ovan jord! Just nu har vi en frostknäpp här i Västsverige, men har ni ingen snö och frost så är det OK.

Annars vänta på tills det blir plusgrader och regnigt. Och under perioder med plusgrader så vattna gärna också.

Du måste solskydda cypresserna noga med vinterskyddsväv (grön "nätväv" som finns att köpa), då de inte har några sugrötter som kan suga vatten, så får de lätt vinterskador!

Sylvia