Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stor tall mitt i häcken

Hej Sylvia.
Tack för ditt svar angående våra planer om tujahäck. Vi har dock ändrat oss. Vi vill behålla den tall som står i linje med den planerade tujahäcken, då det blir ett alltför omfattande jobb att fälla tallen. Vad finns det för alternativ om man INTE vill kapa tallen? Kan man kapa vissa rötter för att bereda plats? Och preparera jorden så att tujorna får en chans att slå rot. Eller finns det andra bra tips du kan komma med? Är oerhört tacksam för olika alternativ.

Med vänlig hälsning
/Tomas

Odla Svarar: 

Hmm... en stor tall mitt i häcken är inte så lyckat... ni kan inte plantera tujahäcken närmare tallen än så att de första plantorna hamnar utanför tallens yttersta grenar, då dess sugrötter är ungefär där de sista grenarna breder sig. En möjlighet är att kombinera staket och häck (Gunnebostängsel e.d.) och ha bara staket på den delen som hamnar under tallen. Men akta tallens rötter när ni reser staketet, i så fall. Kapa rötter ska ni inte göra, då dör den delen av tallen som skulle försörjts av dessa rötter.

Eller så ingen staket, ni lämnar ni öppet just där tallen finns. Kan inte komma på fler idéer just nu.

Sylvia