Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stor skuggande kastanj

Jag bor i Stockholm och på vår innergård har vi en mkt. stor skuggande kastanj, alldeles för överdimensionerad för den lilla gården. Jag har märkt att skuggröna har klarat sig i ett hörn av trädgården och ev. astilbe + rhododendron. Arboristen säger att trädet ska beskäras, av många orsaker men styrelseordf. säger nej! Endast var 5:e år!! Nu tycker jag om träd men det står på fel ställe och omintetgör alla försök till en trivsam lummig gård (trädet är 20 meter högt och går från vägg till vägg. Kopparspik i trädet eller annan lösning?

Oerhört tacksam för svar.
Vänlig hälsning Susanna

Odla Svarar: 

Jag har ju inte sett trädet, men arboristen har förmodligen rätt, han är ju yrkesman. Kanske kunde ni skicka arboristen till styrelseordföranden och prata träd? Det är ofta känsligt med sådana här ärenden om det har gått prestige i saken. Så tyvärr kan jag inte göra så mycket mer än råda er att prata med styrelsen... Man kan ju alltid hoppas att de åtminstone låter er stamma upp trädet så att det blir lite mindre nertill och därmed skuggar mindre.

Sylvia