Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stockrosen "blommar inte ut"

Hejsan Sylvia,
Vi har ett gammalt hus med gigantiska stockrosor men jag tycker inte att de blommar ut på hela stjälken. Dom blommar längst upp och en bit ner men inte på "mitten" ca 50cm. Behöver dom gödning, vatten etc?

Tacksam för svar, och du vilket bra forum jag hittade.
/Gunther från Ramlösa.

Odla Svarar: 

Det kan vara ett tecken på att de vill ha mer jord och/eller gödning. Men det kan också bero på det regniga vädret, stockrosor är solens barn! Ta bort de utblommade stjälkarna så att de inte stjäl kraft från plantorna.

Pröva att gödsla dem på våren med kogödsel från säck när de kommer upp igen, om du alltså har den fleråriga sorten? Har du den två-åriga, måste du däremot låta några fröskidor utvecklas så att de frösår sig igen.

Sylvia