Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stinksvamp i häcken!

Medge att rubriken fick Dig att reagera!
Jag har frågat på div. ställen om detta, men frågan är kanske inte tillräckligt allmängiltig.

I alla fall: Under flera år har jag i min gamla syrenhäck hittat 4 - 5 stinksvampar varje sommar. Men sommaren 2003 kom det upp 40-50 stycken "häxägg" och svampar! Vad gör jag? Måste jag gräva upp alla syrener? De har säkert vuxit där i 30-40 år, och de står nära stugan. Och de svampar som jag inte hittar i tid, de stinker!! Hjälp!

Vänligen Aja

Odla Svarar: 

Ja, rubriken var häftig!

Lukten av ruttet kött drar till sig flugor, som äter av spormassan och sprider sporerna. Det är därför du får allt fler svampar.

Men eftersom det är en förmultningssvamp, så verkar det som om rötterna på din syrenhäck håller på att förmultna under jorden. Det gör ju alla gamla träd och buskar förr eller senare, så det kan vara dags att förnya häcken.

Sylvia