Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sticklingar från Häggmispel

Hej!
Vi har en stuga i Nyköping och vill ha en stor fin häck mot insyn. Vi har fått tips om att häggmispel skulle passa för det ändamålet.

Min fråga är, kan jag ta sticklingar från en kompis häck och plantera hos oss? Om det är så att det funkar, när ska jag plantera och hur tätt jag ska sätta dom?

Tack på förhand,
Janne

Odla Svarar: 

Det är inte helt lätt att föröka den med sticklingar. Men vissa arter skjuter rotskott och sådana kan man ta loss med rötter. Man kan också fröså, men det tar sin tid. Så det enklaste är att beställa billiga s.k. häckplantor, det går fortast och säkrast så. Se bara till att rötterna inte torkar under hanteringen och så se till att vattna!

Sylvia