Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stickling från nöt

Hej Sylvia,
jag har bett om svar på odla.nu men inte fått något svar. En person rekommenderade mig att kontakta dig. Jag har alltså lyckats få en nöt från grannens tomt att gro. Det är en Juglans regia. Grannens träd är sedan 1923 och finns i Stockholm. Den här lilla nöten ramlade ner på min tomt så jag tog in den och satte i kruka. Den började gro och i oktobers slut hade jag en liten planta med 2 grenar, ca 1 dm lång. Den var under plastskydd tills i januari då jag tog bort plasten. Den hade vuxit till ca 2 dm.

Plötsligt började bladen svartna i spetsarna och sedan torka mer och mer tills de smulat sönder. Nu finns endast stammen kvar. Hur skall jag få den att överleva?

Tacksam för all hjälp och tackar på förhand.
Jeanette

Odla Svarar: 

Den har helt enkelt torkat, för luften inomhus är alldeles för torr under vintertid när man har elementen påslagen. Plastskynket skulle ha hjälpt att hålla kvar fukten.

Nu får vi hoppas att roten och stammen lever. Duscha den med blomspray då och då. Du kan nu börja vänja den att bo utomhus, men sakta. När dagarna blir varmare tar du ut den några timmar, sedan längre och längre tider tills den kan stå ute hela dagen. Passa för kalla nätterna och ta in den om frost hotar. Ha en sådan där vit växtskyddsfleece över den i början så att den inte fryser och får för mycket sol.

Nu borde den snart börja utveckla nya blad om den lever. Senare på sommaren kan du sedan plantera ut den.

Lycka till!
Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.