Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stick under blomknoppen

På mina jordgubbsplantor och rosor finns det något djur som gör ett litet stick under blomknoppen så den ramlar av. Vad är det för djur och hur behandlar jag detta och med vad?

Hälsningar En frustrerad jordgubbsälskare

Odla Svarar: 

När det gäller jordgubbarna är det en liten skalbagge som är skurken. Man kan skydda sig med att täcka med väv. Rosor är ju inte lika kul att ha under väv. Det finns olika djur som kan vara skyldiga. Det finns numera inga medel att spruta med eftersom man inte vet när angreppet sker. De medel som finns måste träffa insekten för att ha verkan. Det finns ett medel som är KRAV-märkt som skulle kunna vara användbart då det doftar så att insekterna  blir förvillade.

Läs mer här: http://www.kemi.se/bkmregoff/default.cfm

Göran