Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stamros (Fairy)

Hej!
Har en stamros (Fairy) ca 6-7 år gammal som står kvar i sin kruka (plast). Behöver jag byta jorden och hur/när gör jag lämpligast?

Kerstin

Odla Svarar: 

Det vore bra att byta jord, för efter så många år är den säkert helt utsugen. Så det är nog dags att byta jord nu i vår.

Ta en större stengodskruka, med större menar jag en som är åtminstone 50 cm i diam. och ung. lika hög. Den ska vara större än krukan rosen står i idag. Köp en säck Rosjord (t.ex. Hasselfors och Rölunda har) som är blandad med Biobalans. Blanda i också lite långtidsverkande gödning (Osmocote e.d.) i jorden. Bottna krukan med krukskärvor e.d., häll ett lager jord i krukan. Pilla bort lite av den gamla jorden och plantera om så att rosen står stadigt och överdelen är ung. lika djupt som den var förut.

Sylvia